Beograd

Published On: June 6, 2022
Categories: Uncategorized

БЕОГРАД | 1. дан

21. јануар (17.00– 21.00)

Програм почиње у 17.00 часова на великом шеталишту на Калемегдану, када ће се обратити високи званичници који ће, уз свечани ватромет у 17.30 часова, честитати свима почетак кинеске Нове године. Након ватромета, биће уприличена церемонија ”оживљавања” Лава који ће својим плесом повести све присутне кроз Кнез Михајлову улицу, све до Трга Републике где их у кућицама дочекује Фестивал укуса Појаса и пута. У простору званичне прославе биће постављен павиљон где ће уметници који се баве ручним радовима показати своје вештине и умеће. Овај хуманитарни караван укуса и дарова пријатељства, попут малог трга из бајке на коме се могу пронаћи храна и други производи, гостима ће за добротворни прилог од најмање 200 динара дати прилику да добију један оброк и безалкохолно пиће неке од кухиња земаља чланица иницијативе Појас и пут, а за ове потребе је ангажовано удружење Junior Chefs Club.
Сав прикупљени приход ће бити усмерен у хуманитарне сврхе, а храна која преостане ће бити донирана Банци хране.
Такође, од 17.00 часова до 20.00 часова ће бити организован хуманитарни наградни квиз, уз понављање плесно извођачке тачке (плес лава) у виду позивајуће поворке кроз Кнез Михајлову улицу до Трга Републике.
Током трајања манифестације посетиоци ће бити у прилици да давањем хуманитарног прилога пронађу и неки од лепих кинеских сувенира за себе. Програм се завршава у 21:00х.
Сав приход од донација у Београду ће бити додељен Центру за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју.
Сва храна која преостане ће бити донирана Банци хране.

БЕОГРАД | 2. дан

22. јануар (12.00– 18.00)

Прослава Кинеске Нове године ће у Бору бити одржана на Централном градском тргу. Програм почиње у 17:00 часова, када ће се присутнима обратити званичници Града Бора, Амбасаде НР Кине у Србији и Института за појас и пут који ће, уз свечани ватромет у 17:30 часова, честитати свима почетак кинеске Нове године.
Позивамо вас да уживате у планираним садржајима, ватромету, хуманитарном наградном квизу, плесној тачки – плес лава, каравану укуса и даровима пријатељства.
За добротворни прилог од најмање 200 динара гости имају прилику да добију један оброк и безалкохолно пиће неке од кухиња земаља чланица иницијативе Појас и пут.
Сав приход од донација у Бору ће бити додељен Дечјем одељењу Опште болнице у Бору. Сва храна која преостане ће бити донирана Банци хране.

Share This Story!